Financiar

#pos #mediu #managementul deseurilor #fonduri europene

Investitiile pentru managementul deseurilor ar putea atrage peste 1 miliard euro, bani europeni, in 2009

Investitiile cu bani europeni, accesati prin Programele Operationale Sectoriale (POS), sunt accelerate si in sectorul de Mediu, unde sunt anuntate 30 de proiecte pentru managementul deseurilor, axa prioritara II din POS Mediu. Astfel, ministerul mediului urmareste sa finalizeze pana la sfarsitul acestui an aplicatii privind managementul deseurilor de un miliard euro, a declarat miercuri ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.

Ministerul Mediului vrea sa ia in 2009 fonduri ue de 1 miliard euro pentru managementul deseurilor. "Vrem sa finalizam panala finalul acestui an 30 de proiecte din aplicatiile de management al deseurilor, in valoare de un miliard de euro", a explicat Nemirschi la deschiderea expozitiei internationale de bunuri de protectie a mediului Romenvirontec.

Autoritatile europene au aprobat deja noua proiecte majore pentru apa si apa uzata, in valoare totala de 930 milioane euro, inca 2 proiecte majore fiind in curs de aprobare, astfel incat valoarea totala pentru proiectele de apa si canalizare va depasi un miliard de euro.

Fondurile totale de mediu pentru 2007-2013 sunt de 5,6 miliarde euro...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea