Financiar

Intarzierea reformelor Romaniei nemultumeste UE

Comisia Europeana si multe dintre statele membre sunt tot mai nemultumite de esecul noilor membri, Romania si Bulgaria , de a rezolva problema coruptiei si de a implementa alte reforme , se arata intr-o analiza Reuters.

Bulgaria a ajuns in centrul atentiei din cauza incapacitatii aparente de a combate crima organizata .

Inainte de aderarea celor doua tari la UE, Comisia Europeana avea o puternica parghie de influenta: amenintarea cu intarzierea aderarii. Aceasta metoda a constrans cele doua state sa realizeze multe reforme politice si economice, considera specialistii de la Reuters.

In prezent insa, Romania si Bulgaria sunt membri cu drepturi depline in blocul UE, iar puterea de a influenta reformele este mult mai limitata. Totusi, UE poate lua anumite masuri in cazul in care una dintre tari nu isi respecta angajamentele luate. Unele dintre aceste masuri sunt prevazute in tratatul de aderare, in timp ce altele pot fi aplicate oricand oricarui stat membru.

Continuarea in Evenimentul Zilei


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea