Financiar

#fumatori nefumatori #localuri baruri restaurante #lege antifumat

Inspectorii ANPC verifica respectarea legii antifumat in localuri

Din cauza noilor reglementari legate de fumat intrate in vigoare de la 1 ianuarie 2009, patronii incearca sa isi amenajeze localurile astfel incat sa nu isi piarda nici clientii dar nici sa nu fie obligati sa plateasca amenzi usturatoare pentru incalcarea legii antifumat.

Ce au descoperit insa inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor la controalele efectuate in ultimele zile? Ca mare parte dintre proprietarii de fumatori cat si pe cei nefumatori.

Astfel, unii patroni mai cu dare de mana au ales sa ridice pereti despartitori intre cele doua "tabere". In schimb, in numeroase cafenele si baruri pot fi vazute perdele separatoare sau, deseori doar simple afise, care indica zonele in care se poate fuma si in care nu, fara sa se asigure si ventilatia corespunzatoare a aerului.

In schimb, pentru ca numarul viciatilor este mult mai mare decat al celor ce nu practica acest "sport", in foarte multe cazuri spatiul destinat nefumatorilor este de-a dreptul meschin, desi legea cere explicit ca locurile pentru fumat sa reprezinte maximum 50% din suprafata spatiului alocat clientilor.

Sesizati cu privire la numeroasele nereguli, inspectorii ANPC au inceput deja controalele iar razia va dura doua saptamani. Potrivit noilor norme, spatiile pentru fumat nu mai pot depasi jumatate din suprafata barului sau a restaurantului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea