Financiar

#ing #prognoza #somaj

ING: Somajul va ajunge la 9,3% anul acesta

Rata somajului va ajunge la 9,3% in 2010, arata < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/o" title="o">o prognoza a analistilor de la ING Bank, dupa ce, in urma cu o saptamana, o estimare a BRD anunta o rata de 9%.

"Desi nu excludem o usoara imbunatatire a pietei muncii spre finalul acestui an, credem ca rata somajului inregistrat s-ar putea apropia de 9,3%", se arata in documentul ING, citat de Adevarul.

Estimarile ING contrazic prognoza mai optimista a Ministerului Finantelor in ceea ce priveste somajul, dar si referitoare la nivelul contributiilor de asigurari sociale (CAS).

"Ministerul asteapta ca aceasta componenta sa creasca in 2010 la 49,8 miliarde de lei, de la 47,8 miliarde de lei in 2009", spun analistii ING. Adica peste nivelul din 2008, cand contributiile de asigurari Au ">au fost de 49 de miliarde de lei.

Oficialii spera sa obtina acesti bani gratie unei imbunatatiri a pietei muncii si, prin urmare, cresterii numarului de contribuabili.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea