Financiar

Inflatia ne goleste buzunarele

Inflatia anuala a urcat la 8,63% in luna martie, in crestere cu 0,66 puncte procentuale fata de luna trecuta, fiind cea mai ridicata valoare a acestui indice din ultimii doi ani.

Cauza majora o reprezinta scumpirea serviciilor, mai ales a celor de telefonie si a combustibililor, a anuntat, ieri, Institutul National de Statistica (INS). Si acesta poate sa nu fie cel mai mare nivel inregistrat pentru acest an, daca tinem cont de faptul ca in luna aprilie sunt sarbatorile pascale, cand riscul de accelerare a consumului este foarte ridicat, in conditiile in care, inainte de sarbatorile de iarna, cheltuielile romanilor, pe partea de retail, au atins cele mai ridicate niveluri ale ultimilor ani.

Inflatia lunara din martie a fost de 0,67%, in conditiile in care serviciile au cunoscut cea mai mare crestere, de 0,92%, urmate de preturile marfurilor alimentare, in crestere cu 0,55%, si a celor nealimentare cu 0,67%. Analizand evolutia preturilor in ultimele 12 luni, in intervalul martie 2007 - martie 2008, cel mai mult au crescut preturile alimentelor, cu 10,82%, urmate de tarifele la servicii, care au crescut cu 10,69%, in timp ce marfurile nealimentare s-au scumpit cu doar 5,91%, arata datele publicate de Statistica.

Continuarea in Curierul National


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-04-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii