Financiar

#inflatie #institutul national de statistica #romani # scadere inflatie

Inflatia, in scadere in august 2011

Institutul National de Statistica a anuntat, luni, ca pretul bunurilor consumate de romani au scazut cu 0,35% in august fata de luna precedenta, cota inflatiei scazand la 4,25%.

Scaderea inflatiei poate fi pusa pe seama tredului descendent la preturile alimentelor, in special la legume si fructe. Cea mai mare ieftinire s-a inregistrat la fructe, care au costat in luna august cu 17.435% mai putin decat in luna iulie. Si cartofii au avut un pret mai mic in luna august, ieftinindu-se cu 11,53% fata de luna precedenta.

Marfurile nealimentare s-au scumpit, in medie cu 0,02%. Din acestea, usoare ieftiniri, de pana in 1%, s-au inregistrat la medicamente, combustibili si tigari. Scumpiri usoare s-au inregistrat la ceasuri, aparate audio-video (0,33%), lacuri si vopsele si autoturisme si piese de schimb (0,19%).

Cele mai mari cresteri de preturi au fost raportate de categoria serviciilor: 0,83%. Principalul motor al scumpirilor a fost majorarea pretului biletelor la calatoria cu trenul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea