Financiar

#inflatie #preturi #scumpire

Inflatia anuala a crescut la 4,28% in aprilie

Preturile au crescut in aprilie cu 0,35% fata de martie, astfel ca inflatia anuala a urcat la 4,28%, ca urmare a deprecierii leului si a scumpirii medicamentelor , arata datele Institutului National de Statistica . S-au mai scumpit articolele medicale cu 3,75%, precum si citricele si fructele meridionale, cu 1,52%.

Preturile medicamentelor au crescut in aprilie cu 3,96%, din cauza ca, de la 1 aprilie, acestea au fost actualizate in functie de cursul valutar utilizat in bugetul pentru acest an.

De la inceputul anului, preturile au urcat cu 2,46%, cu peste un punct procentual sub prognoza revizuita a Bancii Nationale pentru 2010.

Cea mai mare scadere de pret s-a inregistrat la oua, care s-au ieftinit cu aproape 6% fata de martie.

Per total, preturile au crescut in medie cu 4,9% in ultimele 12 luni (mai 2009 - aprilie 2010), fata de precedentele 12 luni (mai 2008 - aprilie 2009 ), atat in ceea ce priveste de consum (IPC), cat indicel armonizat al preturilor de consum (IAPC).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea