Financiar

#industrie #comert #economie #crestere #ins

Industria si comertul isi revin, dar investitiile in economie continua sa scada

Investitiile in economia romaneasca au scazut in primul trimestru la 12,8 miliarde lei, cu 0,3% fata de trimestrul similar al anului trecut, din cauza scaderii semnificative a investitiilor in utilaje, arata datele Institutului National de Statistica (INS). Ponderea investitiilor in constructii noi, care a urcat la peste 47% in primul trimestru, a reusit in schimb sa stabilizeze tendinta de depreciere a pietei romanesti de investitii, apreciaza INS.

Investitiile in utilaje si mijloace de transport s-au diminuat cu 11,3% fata de primele trei luni din 2008, la 5,7 miliarde lei. Astfel, ponderea investitiilor in utilaje din volumul total de investitii s-a redus cu aproape 5% fata de acelasi interval al anului trecut, la 44,6%.

Pe de alta parte, investitiile cu alte cheltuieli au sporit cel mai mult cu 24%, la 1,06 miliarde lei, iar investitiile in lucrari de constructii noi au crescut cu 9,2%, la 6,01 miliarde lei, se mai arata in studiul INS.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea