Financiar

#incredere economie #scadere incredere mediu #business intreaga lume #criza financiara economica

Increderea globala in sectorul afacerilor a scazut dramatic in 2008

In intreaga lume, anul trecut, increderea in sectorul afacerilor a inregistrat o scadere considerabila din cauza crizei economice globale.

Increderea cetatenilor in banci si semnele de intrebare in legatura cu capacitatea industriei de a readuce prosperitatea la un nivel optim au contribuit la indicele general al unui studiu efectuat de Edelman Trust Barometer, informeaza Reuters.

Circa 62% din adultii care au participat la studiu, cu varsta cuprinsa intre 25 si 64 de ani, au declarat ca au avut mult mai putina incredere anul trecut in mediul de afaceri decat au avut in 2007. Totodata acestia au declarat ca cele mai mari suspiciuni le au in legatura cu stabilitatea economiilor din Statelor Unite ale Americii si Europa de Vest . Cele mai mari scaderi, care au contribuit la indicele final al studiului, au fost inregistrate in Irlanda, unde 83% din cetatenii chestionati au raspuns ca si-au pierdut increderea in sectorul afacerilor.

In Japonia, 79% au declarat ca sunt suspiciosi si ar avea rezerve inainte de a se hotara sa investeasca intr-o afacere. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea