Financiar

#pensii #cas #contributii asigurari de sanatate #contribuabil #profesii liberale #drepturi de autor

Inca 300.000 de romani vor contribui la CAS

Numarul persoanelor care platesc la sistemul de pensii publice va creste cu aproape 300.000, prin introducerea in sistem a celor ce realizeaza venituri liberale, se arata in expunerea de motive a proiectului legii privind sistemul unitar de pensii publice, potrivit NewsIn.

Ministerul Muncii sustine ca "principiul obligativitatii si principiul contributivitatii la sistemul unitar de pensii publice va asigura ca toate persoanele care obtin venituri profesionale sa plateasca contributii la bugetul asigurarilor sociale de stat".

"Persoanele mentionate mai sus fac parte din categoria liberilor profesionisti, a managerilor, a membrilor asociatiilor familiale, etc.

Desi in prezent exista circa 400.000 persoane cu venituri din profesii liberale , care platesc impozite la bugetul de stat (date de la Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ), doar 100.000 de persoane, platesc conform legii contributii pentru pensii", se arata in document.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan , declara joi pentru NewsIn ca persoanele care sunt platite exclusiv cu drepturi de autor sau cu conventii civile, precum artistii, sportivii sau jurnalistii, vor trebui sa plateasca pentru echivalentul a cel putin doua salarii minime pe economie.

  •   2010-01-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Sfaturi financiare pentru toti membrii familiei, de la mic la mare

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii