Financiar

#pensii #salarii #vosganian

In 2012 salariul mediu va fi de 3.000 de lei

Ministrul Economiei si Finantelor , Varujan Vosganian , a declarat, sambata, la Iasi, ca estimeaza o crestere a PIB-ului pe cap de locuitor, in 2012, la 10.000 de euro, ceea ce, in echivalent actual, ar insemna ca salariul mediu brut se va ridica la 3.000 de lei, iar pensia medie 1.250-1.300 de lei.

De asemenea, seful comisiei care intocmeste programul de guvernare a mai spus ca se are in vedere apropierea din punct de vedere al dezvoltarii economice a judetelor tarii, in conditiile in care PIB-ul pe cap de locuitor in judetul Timis este 8.200 euro, iar la polul opus se afla judetul Botosani cu 3.200 euro, potrivit NewsIn.

"Tinta este sa ne apropiem de pozitia a saptea ca putere economica in Uniunea Europeana. Estimam ca PIB-ul va creste de la 135 miliarde euro, cat este in prezent, la 220 miliarde euro. (...)", a spus ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian .

Potrivit acestuia, cresterea PIB este realizabila avand in vedere, printre altele, investitiile viitoare ale Guvernului, investitiile straine, fondurile europene ce vor fi accesate si majorarea capitalului sistemului bancar si a sistemului de asigurari.

Vosganian a mai spus ca una din prioritati a programului de guvernare 2009-2012 este cresterea pana la 6% din PIB a alocarilor catre infrastructura.

"Si alocarile catre sanatate vor creste. In mod normal, de la 4,5 % din PIB cat sunt in prezent, ar trebui sa creasca la 7%, cuprinzand aici insa atat contributia sectorului de stat cat si cel privat", a mentionat Vosganian.

Liberalii vor lansa programul de guvernare pe urmatorii patru ani la mijlocul lunii septembrie.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-08-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii