Financiar

In 10 ani, Romania va produce alimente ecologice la nivelul Germaniei

Romania ocupa un loc codas in clasamentul tarilor procesatoare de produse ecologice , dar aceasta situatie este pe cale sa se schimbe. Ritmul de dezvoltare al acestui segment este la noi mult mai ridicat decat in alte state din Uniunea Europeana.

Potrivit specialistilor, in maxim 10 ani, tara noastra va putea concura Germania, principalul producator de alimente ecologice .

Piata produselor ecologice din Romania a inceput sa se dezvolte in ultimii ani. O evolutie inca timida . Trebuie sa fim insa mult mai interesati sa investim in acest domeniu daca vrem sa ajungem din urma tarile dezvoltate din Uniunea Europeana. Romania, deocamdata, nu se poate compara nici macar cu unii vecini.

"Suntem pe un loc condas pentru ca facand comparatie doar cu vecinii nostri, cu Ungaria, la ei acest concept este mult mai cunoscut, la ei au inceput primii producatori cu aproximativ 20 de ani in urma, ei acum au cred ca peste 50-60 de producatori, iar noi avem poate 10-20 maxim", a declarat directorul general de la Natura Land, Radu Panait.
                                                  
Specialistii in domeniu considera ca Romania are nevoie de maxim 10 ani pentru a prinde din urma tara campioana in productia de alimente ecologice, Germania. Secretul romanilor este acela ca au invatat deja ce era mai bun din obiceiurile altor tari. Daca principalele puteri ale Europei s-au dezvoltat incet, dar sigur, Romania va avea o evolutie mult mai rapida.

"Dupa parerea mea mult mai repede decat a fost aceasta evolutie in Occident, si va spun si de ce. In Romania tendinta este mult mai rapida pentru ca romanii pot circula, au aflat deja, multi stiu. Dupa parerea mea in 5 ani vom putea dispune de o piata la fel de dezvoltata ca in Ungaria, iar in maxim 10 ani ca in Germania", a mai subliniat acesta.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-06-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii