Financiar

#ieftinire #credit #rezerva valutara #bnr #dobanzi #fmi

Imprumutul de la FMI ar putea aduce dobanzi mai mici la credite

Odata cu banii veniti de la FMI s-ar putea inregistra si o scadere a dobanzilor, atat la creditele in lei, cat si la cele in valuta. Practic, banii de la Fond ajung in rezerva valutara a BNR, bani pe care banca centrala ii va folosi atat pentru a sustine, daca va fi nevoie, leul, cat si pentru a "alimenta" piata monetara cu lichiditati, explica Gandul. In conditiile in care bancile vor dispune de mai multi bani pentru a se imprumuta, urmatorul pas ar trebui sa fie micsorarea dobanzilor la credite.

"Exista toate sansele ca dobanzile sa scada dupa acordul cu FMI. Acest lucru ar permite BNR sa reduca rezervele minime obligatorii la lei, ceea ce va insemna mai multi bani pe piata. Acordul aduce insa si un spor de credibilitate, ceea ce ar putea insemna ca bancile din Romania vor putea imprumuta mai ieftin, nu cu mult, euro de pe plan extern, ceea ce ar trebui sa se vada si in dobanzile la nivel de consumator", a declarat pentru Gandul Bogdan Baltazar , consultant financiar .

Daca scad dobanzile la credite, vor scadea si cele la depozite

In momentul de fata, dobanzile la creditele ipotecare in euro variaza intre 8,5% la BCR si 13,5% la UniCredit Tiriac Bank...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-03-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii