Financiar

#masina #casa #impozit #bucuresti

Impozitele din Bucuresti cresc cu 15%

Impozitele pe case, terenuri si masini in Bucuresti vor fi majorate in medie cu 15% in 2010. Cei care isi vor achita complet datoriile la stat pana la sfarsitul lunii martie vor primi o bonificatie de 7%.

Mircea Raicu , viceprimarul general al Capitalei, a explicat pentru Gandul ca "nu este vorba de o majorare, ci de o actualizare a acestora. Municipalitatea are dreptul sa majoreze sau sa micsoreze aceste impozite. In 2010 bucurestenii vor plati aceleasi impozite ca anul trecut, dar actualizate cu rata inflatiei. Acestea nu au mai fost actualizate de trei ani".

Proiectul de actualizare a ratei inflatiei se afla in dezbatere publica pe site-ul municipalitatii. Dupa adoptaree, valoarea de impozitare a cladirilor din beton sau caramida racordate la utilitati va creste de la 702 lei la 806 lei pe metru patrat .

Impozitul pentru un hectar de teren va creste 8.921, fata de 7.774 de lei, valoarea din prezent. In zona B, impozitul va creste de la 6,455 la 7.408 lei pe hectar, in timp ce in zona C noul impozit va fi de 5.600 de lei, fata de 4.880 de lei.

Proprietarii de motorete, scutere, motociclete si autoturisme cu capacitatea cilindrica de pana la 1.600 cmc vor achita 8 lei fata de 7 lei. Autoturismele cu capacitatea intre 1.600 si 2.000 cmc, vor fi impozitate cu 15, respectiv 18 lei pe fiecare 200 cmc ai motorului.

Cei care platesc integral darile pana la 31 martie vor beneficia de o bonificatie de 7%. Daca impozitele depasesc suma de 50 de lei, ele pot fi achitate in doua rate egal, una pana la 31 martie si a doua cel tarziu in 30 septembrie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea