Financiar

#imobiliare #proprietari #agentii

Imobiliare: agentii vs. proprietari

Dupa aproape doi ani de la primele semne ale crizei imobiliare , agentii imobiliari par mai ancorati in realitatile noii piete, preturile practicate de ei fiind cu pana la 8.5% mai mici decat cele ale proprietarilor, informeaza un comunicat trimis de imobiliare.ro .

"Proprietarii tind sa isi seteze asteptarile prea sus raportandu-se in mod subiectiv la povestile de succes ale altor proprietari care au reusit sa incheie tranzactii spectaculoase in perioada de varf a pietei", sustine Adrian Erimescu, director general www. imobiliare .ro.

Cea mai mare diferenta, de 8,5%, se observa la apartamentele mici cum sunt garsonierele si apartamentele cu o camera.

Daca pentru aceasta categorie imobiliara agentiile practica un pret mediu de 1.291 euro/mp util, pentru acelasi tip de proprietate, persoanele particulare cer in medie 1.401 euro/mp util.

O diferenta ceva mai mica, de 7,4%, exista si in cazul apartamentelor cu doua camere, categoria imobiliara spre care se indreapta in continuare cea mai mare cerere. Astfel, pretul mediu solicitat de agentii este in prezent de 1.270 euro/mp util, in timp ce proprietarii listeaza aceste imobile la un pret mediu de 1.364 euro/mp.

O diferenta considerabila de pret se inregistreaza si la apartamentele cu trei camere.

Astfel, pretul mediu listat de proprietari pentru aceasta categorie este de 1.313 euro/mp util, cu 7,8% mai mare decat cel al agentiilor imobiliare, 1.218 euro/mp. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea