Financiar

#imm #berd #bei #credit #bani

IMM-urile pot lua credite de peste 600 de milioane de euro de la BEI si BERD

BEI si BERD sunt dispuse sa acorde credite de 500, respectiv 100 de milioane de euro, IMM -urilor din Romania, atat direct, cat si prin bancile locale. In ultimii ani , investitiile IMM -urilor romanesti in economia locala au fost de 5-6 miliarde de euro anual.

Vesti bune pentru patronii de firme mici si mijlocii. Banca Europeana de Investitii a anuntat luni ca este dispusa sa acorde credite totale de 1,5 miliarde de euro in Romania, respectiv cate 500 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructura, din industrie si pentru IMM-uri.

In acelasi timp, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a acordat BCR o linie de finantare de 100 de milioane de euro, destinata exclusiv creditelor pentru IMM-uri. Mediul de afaceri spune ca e un inceput bun, cu atat mai mult cu cat aceste imprumuturi vor putea fi luate la dobanzi sensibil mai mici decat cele de pe piata.

“Masura este salutara, mai ales in contextul in care in ultimele trei luni finantarea actiunilor de dezvoltare si, partial, a celei de intretinere a afacerilor a avut mult de suferit...

(citeste continuarea in Gandul )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea