Financiar

#imm #romania #fond european #efse #finantare

IMM-urile din Romania vor primi bani de la un fond de investitii european

Intreprinderile mici si mijlocii din Romania vor putea accesa, in 2009, bani prin Fondul European pentru Sud-Estul Europei ( EFSE ), informeaza Reuters, citat de Ziare.com. Institutia va investi 200 milioane euro in noua tari din regiune, printre care si in tara noastra, pentru reducerea impactului declinului economic mondial.

Pe langa Romania, fondul va investi si in vestul Balcanilor, Albania, Moldova si Bulgaria. Serbia va primi cea mai mare parte din bani, 50 de milioane de euro. Banii sunt destinati IMM-urilor, fermierilor, constructiei de locuinte si energiei si vor fi distribuiti prin intermediul bancilor locale si organizatiilor de micro-finantare.

Pana la sfarsitul anului 2011, fondul estimeaza ca portofoliul sau se va extinde de la 530 de milioane de euro la 760 de milioane de euro, creand, in total, aproximativ 400.000 de locuri de munca in regiune.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-05-27
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.