Financiar

#restaurante #baruri #registrul comertului #inregistrare

Hotelurile si restaurantele din Bucuresti, cu 16% mai multe in primele trei luni ale anului

Numarul hotelurilor si restaurantelor din Bucuresti inregistrate la Registrul Comertului in primul trimestru al lui 2009 a crescut cu 16%, potrivit datelor furnizate de ONRC agentiei NewsIn. Astfel, in primele trei luni ale anului au fost inregistrate in Capitala 176 de astfel de stabilimente, in vreme ca, la nivelul intregii tari, s-au inregistrat aproximativ 1.440 de hoteluri si restaurante , cu peste 3% mai putin decat in perioada similara din 2008.

Capitala este urmata de Constanta, cu 80 de unitati inregistrate (crestere cu 17%), Maramures, cu 59 de comercianti inregistrati (crestere cu 20%), Brasov, cu 52 de unitati si Timis, cu un numar total de 51 de unitati.

Dintre unitatile inregistrate la nivel national in primele trei luni ale anului in domeniul HorReCa, cea mai mare pondere a fost reprezentata de baruri si alte activitati de servire a bauturilor - 571, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului 2008. Totodata circa 75 din unitatile totale inregistrate au reprezentat hoteluri si alte facilitati de cazare similare, iar 433 au fost restaurante. Restul unitatilor inregistrate in primul trimestru al acestui an au fost reprezentate de alte servicii de cazare, precum rulote sau campinguri - 301 - si alte activitati de alimentatie, precum catering - circa 60 de unitati.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-06-09
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.