Financiar

#ocupare #afacere #scadere #hotel

Hotelierii din Capitala au avut, in august, cele mai mari scaderi din ultimii zece ani

Pentru hotelierii din Capitala, luna august a fost euro , in timp ce veniturile totale au coborat la doua milioane euro, de la 3,07 milioane euro in august 2008, afirma Tinu Sebesanu.

"Primul trimestru a fost mai abrupt, iar rezultatele pentru august nu indica deloc o stabilizare . Din contra, ne ducem in jos si nu am atins inca fundul sacului. Pentru hotelurile din Bucuresti, august a fost cea mai proasta luna din ultimii zece ani, orasul a fost gol, in mijlocul crizei rezultatele au fost chiar sub asteptarile deja pesimiste", a declarat Sebesanu pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, gradul mediu de ocupare a unitatilor a fost de 30-40%, iar cererea pe segmentul de evenimente s-a injumatatit.

"Exceptie fac nuntile. Daca pana acum luna decembrie era rezervata din septembrie, acum sunt doar 2-3 cereri ferme. Toata lumea vedea o stabilizare in toamna, insa oricum ar fi ea, nu va putea acoperi pierderile deja inregistrate pe primele opt luni. Va fi critic pentru cei care nu isi vor putea sustine business-ul. Ei nu vor avea alta solutie decat sa isi inchida hotelurile sau sa le cedeze la banci", spune Sebesanu.

Pentru finalul acestui an, afacerile proprietarilor de hoteluri sunt estimate sa scada cu 25%, iar cele mai afectate vor fi hotelurile independente, estimeaza directorul Trend Hospitality.

"Industria turismului a intrat printre primele in criza si o sa iasa printre ultimele, are inertie foarte mare. Oricate planuri de restructurare au facut, hotelierii nu au putut scadea cheltuielile mari pentru ca ar fi afectat operatiunea in structura si functionalitatea ei. Targetul lor este acum sa atinga break-even -ul operational (venituri egale cu cheltuielile, sau putin mai mari, n.r.), sa supravietuiasca, nu se mai pune problema de profit, cel putin pana la anul pe vremea asta", considera Sebesanu.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea