Financiar

Haos la restituirea taxei auto

Posesorii de autoturisme s-au repezit inca din prima zi sa-si recupereze diferenta de bani provenita din taxa de prima inmatriculare si cea de mediu.

Astfel, s-au format cozi uriase la mai toate ghiseele administratiilor finan­ciare din marile orase. Pentru multi dintre soferi, coada formata la fisc nu a fost singura la care au fost nevoiti sa astepte.

Cei care nu aveau calculate emisiile de dioxid de carbon au fost nevoiti sa astepte si la ghiseele de la Registrul Auto Roman . Iar incurcaturile produse de noua taxa de mediu nu s-au oprit aici.

Asta pentru ca persoanele care au achitat taxa de prima inmatriculare inainte de 1 iulie nu-si mai pot inscrie acum masinile, intrucat aceasta nu mai este valabila.

Bucurestenii, plimbati de la Finante la RAR pentru calculul concentratiei de noxe emise


Diferenta dintre taxa de prima inmatriculare si cea de mediu va fi restituita dupa 45 de zile persoanelor care au depus cereri in acest sens.

Soferii din toata tara s-au ingramadit inca din prima zi sa-si depuna dosarele pentru restituirea diferentei dintre taxa de prima inmatriculare si noua taxa de mediu, formand cozi uriase in fata administratiilor financiare.

Camelia Boboc, sef serviciu la circa financiara de la sectorul 2, spune ca cei care au venit dimineata sa-si depuna dosarele au fost trimisi la Registrul Auto Roman (RAR) pentru calculul emisiilor de CO2. Astfel, desi majoritatea soferilor au venit de la primele ore ale diminetii, au fost nevoiti sa faca mai multe drumuri si sa stea pe la mai multe cozi, unii in mod inutil.

Gheorghe Agrigoroaie a sosit la la circa financiara inca de dimineata pentru a-si depune dosarul de restituire a diferentei dintre taxa de prima inmatriculare si taxa de mediu pentru un Peugeot 206. El nu a putut insa sa-si lase documentele, intrucat a aflat ca trebuie sa faca un drum la RAR pentru calculul emisiilor de dioxid de carbon.

Si Vladut Marinescu ne-a declarat ca a venit de la ora noua pentru a achita noua taxa de mediu in vederea inmatricularii unui autoturism Volkswagen Golf 3, Euro 2, dar a fost trimis la RAR pentru calculul emisiilor de dioxid de carbon, desi acest lucru nu era necesar. „Am platit degeaba 310 lei, pentru ca la aceasta categorie de poluare nu era nevoie de taxa suplimentara .", spune Vladut Marinescu.

Nu doar bucurestenii s-au ingramadit la ghisee pentru a depune dosarele de restituire a taxei de prima inmatriculare. Si la administratiile financiare din mai multe orase din tara sute de persoane au cerut restituirea taxei inca din prima zi. Zeci de bistriteni s-au inghesuit la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Bistrita-Nasaud pentru a depune cereri ca sa-si recupereze banii platiti, potrivit Mediafax.

Situatia a fost asemanatoare si la Arad, unde mai multe persoane s-au prezentat la sediul Directiei Finantelor Publice pentru a depune solicitari de restituire a taxei auto sau pentru a afla procedurile prin care statul le restituie banii. De asemenea, aproximativ o suta de persoane au luat cu asalt ieri ghiseele administratiei financiare din Targu Mures, solicitand restituirea taxei auto.

Solicitantii isi vor putea primi banii inapoi in cel mult 45 de zile, fie cash, fie direct in contul bancar, in functie de optiunea exprimata in cerere.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea