Financiar

#guvern #codul muncii #legea pensiilor

Guvernul vrea sa modifice Codul Muncii, in septembrie

 

Guvernul vrea sa modifice, in septembrie, Codul Muncii , Legea Sindicatelor, Legea Patronatelor si Legea contractelor colective de munca, in scopul "flexibilizarii fortei de munca", a declarat miercuri premierul Emil Boc, potrivit Newsin.

 

"Vom inainta la Parlament un pachet legislativ care vizeaza modificarea Codului Muncii, Legii Sindicatelor, Legii Patronatelor și a Legii contractelor colective de munca, pentru flexibilizarea fortei de munca in Romania, un pachet social extrem de important ca o parte componenta a reformei statului", a declarat Boc, prezentand prioritatile legislative ale Executivului in perioada urmatoare.

Alte prioritati sunt adoptarea Legii Educatiei, a Legii privind , a celei care elimina posibilitatea suspendarii proceselor atunci cand este invocata exceptia de neconstitutionalitate și adoptarea formei finale a Strategiei privind Justitia.

In domeniul economic, Guvernul vizeaza adoptarea proiectului de Lege privind sprijinirea tinerilor care iși intemeiaza o firma, pregatirea actelor normative pentru eliminarea impozitului minim și modificarea pragurilor de ajutoare de stat de care beneficiaza firmele care creeaza noi locuri de munca.

Un alt obiectiv este achitarea datoriilor restante pe care le are statul catre agentii economici, a spus Boc.

In domeniul social, "obiectivul major" este reprezentat de adoptarea Legii Pensiilor, a noii Legi a salarizarii unice și promovarea in Legislativ a unui proiect de act normativ care vizeaza modificarea procedurii de acordare a venitului minim garantat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea