Financiar

#bani #sate #fonduri #europene #finantare #rural

Guvernul va completa fondurile europene pentru dezvoltarea satelor

Proiectele eligibile pentru dezvoltarea satelor care nu vor putea primi finantare din fonduri europene , ca urmare a depasirii plafonului de 777 milioane euro stabilit de Uniunea Eropeana, vor fi finantate de la buget, intr-un program national de modernizare a mediului rural, a anuntat primul ministru Emil Boc .

Guvernul a hotarat, in sedinta de miercuri, sa suplimenteze fondurile europene pentru dezvoltarea mediului rural, solicitarile autoritatilor locale depasind cu mult plafonul pe care Uniunea Europeana l-a alocat acestei masuri.

Astfel, proiectele eligibile de dezvoltare a satelor pentru care nu vor putea fi contractate fonduri comunitare , din cauza depasirii plafonului de 777 milioane euro stabilit de Uniunea Europeana, vor fi finantate de la buget, intr-un program national de modernizare a mediului rural, a anuntat primul ministru Emil Boc.

"Vom prelua proiectele eligibile pentru care este depasit plafonul, dar care au intrunit un minim de punctaj, pentru finantare nationala", a spus Boc.

Peste 777 milioane euro au fost alocate in acest an din fonduri europene pentru dezvoltarea satelor, pentru aceasta masura UE alocand Romaniei 1,5 miliarde euro pentru perioada 2007-2013.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-07-17
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.