Financiar

Guvernul se gandeste la o noua schimbare in legea pensiilor

Guvernul se gindeste la modificarea legii sistemului public de pensii. Pina in luna iunie, Executivul va testa solutii care sa rezolve ceea ce ministrul Muncii numeste "inechitati" in legatura cu pensiile celor incadrati in grupele I si II de munca.

Practic, schimbarea legilor din domeniul pensiilor, dupa 1990, a creat aceste inechitati - recunoaste ministrul Paul Pacuraru . Acum, Guvernul va testa, impreuna cu Casa Nationala de pensii , citeva scheme si coeficienti de calcul, pentru a gasi o solutie acceptabila nu doar principial, ci si financiar.

Obiectivul: cei care merita intr-adevar pensii pentru grupa I si II de munca sa primeasca sume adecvate cu dificultatea muncii depuse. Primele calcule au aratat ca ar fi nevoie de 800 de milioane de euro pentru a corecta inechitatile.

Dar ministrul Paul Pacuraru recunoaste: se va aplica o schema care sa reduca aceasta suma, considerata de nesuportat de catre Buget. Ministerul Muncii promite ca va prezenta intr-o sedinta de Guvern de la inceputul lunii iunie solutia gasita in urma testelor si estimarilor.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-05-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Aurelian Popescu: Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea obligatorie a locuintelor

Expertul Acasa.ro, Aurelian Popescu, consultant de asigurari

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii