Financiar

Guvernul pregateste un Fisc al fondurilor comunitare

Executivul intentioneaza sa infiinteze in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor ( MEF ) o entitate specializata responsabila cu depistarea sumelor de recuperat la bugetul Uniunii Europene.

Potrivit unui proiect de ordonanta privind controlul si recuperarea fondurilor comunitare, postat ieri pe site-ul MEF, serviciul „Inspectia modului de constituire a creantelor bugetare rezultate din nereguli in utilizarea fondurilor europene" va face parte din cadrul Directiei Inspectie Generala a Ministerului.

Actuala legislatie , insuficienta

Proiectul de ordonanta reglementeaza astfel activitatile de constatare si de recuperare a sumelor platite necuvenit din asistenta financiara nerambursabila acordata Romaniei de comunitarea Europeana, si/sau din fondurile de cofinantare aferente, ca urmare a unor nereguli.

„Desi sistemul actual corespunde noilor cerinte (...), au fost intampinate probleme in aplicarea reglementarilor in vigoare, datorita inexistentei unei structuri specializate (...) care sa aiba atributii in constatarea sumelor de recuperat la bugetul UE si a bugetelor din care provine cofinantarea aferenta, platita necuvenit ca urmare a unei nereguli (…)", se arata in nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Ordonanta reglementeaza totodata si cursul de schimb la care vor fi recuperate creantele bugetare stabilite in Euro, respectiv cel comunicat de Banca Nationala in ziua emiterii titlului de creanta .

Potrivit MEF, documentul care a stat la baza elaborarii acestui proiect de ordonanta este Strategia Nationala de Lupta Antifrauda pentru protectia intereselor financiare ale UE in Romania.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-06-17
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.