Financiar

#salarii #pensii #reducere

Guvernul economiseste 10 miliarde lei prin reducerea salariilor si pensiilor

Guvernul estimeaza ca va reduce cheltuielile de personal din sectorul bugetar, in al doilea semestru al anului, cu 5,39 miliarde lei, reprezentand 1,06% din , prin diminuarea cu 25% a salariilor incepand cu 1 iunie, conform unui document al Ministerului Finantelor.

Documentul indica totodata ca Executivreducere cheltuieliul mizeaza si pe reducerea cu 5,2 miliarde lei (1% din PIB ) a cheltuielilor cu asistenta sociala , urmare a diminuarii cu 15% a pensiilor si altor drepturi sociale.

Aceleasi influente bugetare sunt prezentate si in scrisoarea suplimentara de intentie convenita de Guvern cu FMI si prezentata saptamana trecuta de Mediafax, respectiv cu cate 1% din PIB prin reducerea cu 25% a salariilor si cu 15% a pensiilor, cu 0,3% din PIB prin reducerea transferului catre autoritatile locale si cu 0,03% din PIB prin reducerea subventiilor pentru incalzire .

  •   2010-05-13
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.