Financiar

#infrastructura #cfr #autostrazi #guvern

Guvernul da CFR 500 de milioane de lei de la autostrazi

Guvernul Romaniei a adoptat o Ordonanta de Urgenta pentru alocarea de la bugetul de stat a fondurilor destinate intretinerii structurilor feroviare.

Noua masura urmeaza sa transfere 500 de milioane de lei din bugetul de investitii repartizat pentru catre CFR, informeaza NewsIn.

"Miercuri au fost adoptate doua Ordonante de Urgenta ce privesc stingerea datoriilor CFR fata de furnizorii de energie electrica si alocarea de fonduri destinate reparatiilor capitale si a celor curente din infrastructura feroviara .

In primul caz, ar urma ca datoriile de cel putin 600 de milioane lei sa fie transferate in actiuni, iar in cel de-al doilea ar putea fi luati de la bugetul de stat. Banii necesari intretinerii infrastructurii feroviare ar putea fi luati din bugetul destinat investitiilor din infrastructura rutiera ", a declarat presedintele Federatiei Nationale Miscare-Comercial, Gheorghe Popa.

Liderul sindical sustine ca, in acest moment, este discriminata in raport cu infrastructura rutiera, intrucat Compania Nationala de Drumuri tine de bugetul de stat, care asigura toate cheltuielile pentru investitii. Potrivit directorului economic al companiei CFR Infrastructura , Iulian Mateescu, necesarul minim de bani pentru cheltuielile capitale si cele curente din 2009 depaseste jumatate de miliard de lei, in conditiile in care in 2008 au fost alocati aproape 130 milioane lei.

  •   2008-11-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii