Ministrul britanic de finante Alistair Darling a coborat luni taxa pe valoare adaugata (TVA) cu 2,5 puncte procentuale, la 15%, cel mai mic nivel permis conform legislatiei din Uniunea Europeana (UE), in incercarea de a impulsiona cresterea economica.

Costul acestei reduceri este estimat la circa 12,5 miliarde lire sterline /an. Darling a spus ca reducerea se va aplica incepand de luni, 1 decembrie, si va dura 13 luni, diminuarea taxei fiind menita sa incurajeze consumatorii sa cumpere mai mult, Reuters.

De asemenea, Darling a anuntat ca impozitul pe venit va fi majorat la 45% pentru castigurile de peste 150.000 lire sterline pe an (223.700 dolari), incepand cu aprilie 2011 , dupa urmatoarele alegeri. Nivelul maxim al impozitului pe venit este in prezent de 40%.

BBC si The Sun anuntau luni ca Alistair Darling va anunta cresterea impozitului pe venit pentru contribuabilii instariti, cu ocazia prezentarii in linii mari a proiectului de buget pe 2009-2010 . Ministrul de finante a majorat previziunile cu privire la imprumuturile guvernamentale, la 78 miliarde lire sterline (116,3 miliarde dolari) pentru anul financiar 2008-2009, de la estimarea anterioara din luna martie, de 43 miliarde lire.

Pentru anul financiar 2009-2010, acesta a prevazut ca nivelul imprumuturilor va ajunge la 118 miliarde lire, in urcare fata de estimarea din martie, de 38 miliarde lire sterline. Darling a redus estimarea de crestere economica pentru acest an...

  •   2008-11-25
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.