Financiar

#tva #reducere tva #economie marea britanie #criza economica #stimularea economiei

Guvernul britanic stimuleaza economia prin reducerea TVA

Ministrul britanic de finante Alistair Darling a coborat luni taxa pe valoare adaugata (TVA) cu 2,5 puncte procentuale, la 15%, cel mai mic nivel permis conform legislatiei din Uniunea Europeana (UE), in incercarea de a impulsiona cresterea economica.

Costul acestei reduceri este estimat la circa 12,5 miliarde lire sterline /an. Darling a spus ca reducerea se va aplica incepand de luni, 1 decembrie, si va dura 13 luni, diminuarea taxei fiind menita sa incurajeze consumatorii sa cumpere mai mult, Reuters.

De asemenea, Darling a anuntat ca impozitul pe venit va fi majorat la 45% pentru castigurile de peste 150.000 lire sterline pe an (223.700 dolari), incepand cu aprilie 2011 , dupa urmatoarele alegeri. Nivelul maxim al impozitului pe venit este in prezent de 40%.

BBC si The Sun anuntau luni ca Alistair Darling va anunta cresterea impozitului pe venit pentru contribuabilii instariti, cu ocazia prezentarii in linii mari a proiectului de buget pe 2009-2010 . Ministrul de finante a majorat previziunile cu privire la imprumuturile guvernamentale, la 78 miliarde lire sterline (116,3 miliarde dolari) pentru anul financiar 2008-2009, de la estimarea anterioara din luna martie, de 43 miliarde lire.

Pentru anul financiar 2009-2010, acesta a prevazut ca nivelul imprumuturilor va ajunge la 118 miliarde lire, in urcare fata de estimarea din martie, de 38 miliarde lire sterline. Darling a redus estimarea de crestere economica pentru acest an...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea