Financiar

#contrabanda #tva #ordonanta de guvern

Guvernul a emis ordonanta cu privire la combaterea evaziunii fiscale

Guvernul a adoptat actul normativ privind combaterea evaziunii fiscale , care prevede, printre altele, un control mai strict la introducerea in tara a produselor cu risc ridicat de evaziune si taxarea inversa a TVA la produse precum cerealele, legumele si cele din carne. Totodata, actele de contrabanda nu vor mai fi considerate contraventii, ci infractiuni.

Potrivit ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, ordonanta introduce un control mai strict la introducerea in tara a produselor cu risc ridicat de evaziune, care presupune "trecerea pe culoare specifice" si plata TVA sau a altor obligatii vamale si fiscale in puncte prestabilite.

Totodata, se va taxa invers TVA pentru produse precum cerealele, legumele, fructele, florile, carnea si produsele din carne sau zaharul si este introdus "registrul operatorilor intracomunitari", in incercarea de a elimina evaziunea in zona TVA. Magazinele duty-free vor plati anticipat TVA, accize si taxe vamale.

In ceea ce privește antrepozitul fiscal, raman antrepozitele fiscale de productie si dispar cele de depozitare, cu exceptia celor care apartin producatorilor de tigari si rafinariilor.

Pentru a combate evaziunea prin cesionari si insolventa , Guvernul a introdus obligativitatea solicitarii avizului Fiscului in cazul cesionarii si a fost introdusa o raspundere comuna a administratorului in cazul insolventei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea