Financiar

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind stimularea investitiilor

Guvernul a aprobat astazi intr-o prima lectura proiectul de lege privind stimularea investitiilor. Premierul Calin Popescu Tariceanu a promis ca proiectul va fi promovat sub forma de Ordonanta de Urgenta in sedinta de saptamana viitoare.

Actul normativ instituie scheme de ajutor de stat in conditiile prevazute de legislatia europeana, stabileste ce domenii vor primi facilitati si elimina distinctia de pana acum intre investitiile straine si cele romanesti.

Printre sectoarele prioritare se afla industria prelucratoare , productia si furnizarea de energiei, telecomunicatiile si activitati stiintifice si tehnice. Proiectul mai prevede infiintarea Agentiei Romane de Investitii , prin reorganizarea actualei Agentii Romane de Investitii Straine .

"Un mare avantaj al acvestei legi este ca va putea permite prin facilitatile pe care le acordam investitorilor sa dirijam investitiile in anumite regiuni de dezvoltare care sunt mai putin vizate de investitii in acest moment. PIB-ul pe locuitor este de doua ori mai mare in judetil Timis, de exemplu, decat in judetul Vaslui", a subliniat premierul.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-06-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii