Financiar

Goana dupa profituri a firmelor sporeste inflatia

Pentru maximizarea profiturilor, companiile din Romania scumpesc produsele pe care le comercializeaza, ceea ce va crea presiuni inflationiste, a declarat Florin Pogonaru , presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), informeaza NewsIn.

Potrivit lui Pogonaru, investitorii straini, precum Voestalpine , vin inca in Romania pentru ca au perceptia ca aici activele si forta de munca sunt ieftine. "Vom avea si in Romania paradigma banilor scumpi si a activelor scumpe. Suntem pregatiti pentru asta? E de discutat", a afirmat presedintele AOAR. El s-a referit si la modul de functionare a administratiei publice, unde angajarile s-au facut, in mare masura, fara a fi respectate criterii de competenta .

"In administratia publica si ce s-a intamplat acolo, prin angajari masive fara criterii de calitate, este una dintre cele mai mari rele care se vad in cresterea de salarii si absorbtia mica a fondurilor europene. S-au facut angajari fara niciun fel de standarde, fara meritocratie. Sa dicutam mai putin despre coruptie, cat mai degraba despre incompetenta si cum sa reducem incompetenta", a adaugat Pogonaru.

"Mediul de afaceri este optimist, potrivit sondajelor, iar asta este vestea buna, dar fiecare vede cresterea cifrei de afaceri pe majorarile de preturi pe care le va face, iar asta este vestea proasta. Mediul de afaceri are asteptari inflationiste", a spus Pogonaru, la masa rotunda "Evolutiile socio-economice din Romania: valorificarea oportunitatilor oferite de catre Strategia Lisabona a Uniunii Europene pentru dezvoltare si locuri de munca".

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea