Financiar

#geoana #voiculescu #psd #pc #impozit #stat #imm

Geoana si Voiculescu vor scutiri de la plata impozitului pe venit pentru IMM-uri si penalizarea statului

Mircea Geoana si Dan Voiculescu au initiat propuneri legislative care vizeaza eliminarea impozitul pe venit pentru IMM-uri in primii trei ani de activitate si obliga statul la plata unor penalitati pentru intarzierile cu rambursarea TVA. In expunerea motivelor, initiatorii critica masura impozitarii "excesive" a microintreprinderilor in perioada recesiunii mondiale, sustinand ca aceasta ar putea duce la falimentarea unui numar masiv de agenti economici .

Presedintele PSD Mircea Geoana, alaturi de senatorii Aliantei PSD+PC Dan Voiculescu, Viorel Arcas si Ion Toma, au depus la 7 mai, adica dupa ce Guvernul PDL-PSD a introdus impozitul minim, o initiativa legislativa privind modificarea Codului Fiscal, prin care incearca sa scuteasca firmele de la  plata unor impozite.

"Reducerea drastica a productiei, consumului, si implicit a veniturilor obtinute de microintreprinderi , coroborata cu cresterea nivelului de impozitare, creeaza dificultati economice majore", precizeata semnatarii propunerii legislative, indicand, printre aceste dificultati, cresterea exponentiala a nivelului somajului, dezechilibrarea bugetului de stat si dezarticularea economiei nationale.

"Daca doar o patrime dintre microintreprinderi isi vor inceta activitatea din cauza impozitarii excesive, numarul somerilor poate creste cu peste 500.000", avertizeaza senatorii PSD in expunerea de motive.

Statul trebuie sa plateasca pentru intarzierea rambursarii TVA-ului

Alianta PSD+PC a mai depus o propunere de introducere a unor penalitati pentru intarzierile statului de a rambursa TVA catre firme. Potrivit initiativei legislative de modificare a Codului fiscal, "daca rambursarea se efectueaza dupa expirarea termenului de 45 de zile calendaristice de la data depunerii decontului cu sume negative de TVA cu obtinere de rambursare, statul va plati majorari de intarziere persoanelor...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-05-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii