Ucraina nu a semnat protocolul de infiintare a comisiei internationale de monitorizare a tranzitului de gaz rusesc prin teritoriul ei, propus de Rusia, din cauza pozitiei presedintelui ucrainean, Viktor Iuscenko, a declarat sambata purtatorul de cuvant al Gazprom.

"Vedem aceste declaratii, insa protocolul de infiintare a comisiei internationale de monitorizare a gazului rusesc, prin Ucraina, nu a fost semnat, ceea ce inseamna ca reluarea livrarilor de gaz este, din nou, amanata de decizia sau lipsa de decizie a presedintelui ucrainean", a declarat Serghei Kuprianov. El se referea la declaratiile ucrainene de disponibilitate de a primi observatori internationali.

Echipe ale obsevatorilor europeni au ajuns vineri la Kiev, insa acestea nu vor obtine statutul de observatori pana cand nu va fi semnat protocolul de infiintare a comisiei internationale de monitorizare a gazului, potrivit Gazprom. Vineri, negocierile dintre cei trei protagonisti ai crizei gazelor - Rusia, Ucraina si UE - se incheiasera fara ca protocolul sa fie semnat.

  •   2009-01-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii