Financiar

#indecizie viktor iuscenko #observatori europeni ucraina #criza livrare gaze

Gazprom: Iuscenko intarzie rezolvarea crizei

Ucraina nu a semnat protocolul de infiintare a comisiei internationale de monitorizare a tranzitului de gaz rusesc prin teritoriul ei, propus de Rusia, din cauza pozitiei presedintelui ucrainean, Viktor Iuscenko, a declarat sambata purtatorul de cuvant al Gazprom.

"Vedem aceste declaratii, insa protocolul de infiintare a comisiei internationale de monitorizare a gazului rusesc, prin Ucraina, nu a fost semnat, ceea ce inseamna ca reluarea livrarilor de gaz este, din nou, amanata de decizia sau lipsa de decizie a presedintelui ucrainean", a declarat Serghei Kuprianov. El se referea la declaratiile ucrainene de disponibilitate de a primi observatori internationali.

Echipe ale obsevatorilor europeni au ajuns vineri la Kiev, insa acestea nu vor obtine statutul de observatori pana cand nu va fi semnat protocolul de infiintare a comisiei internationale de monitorizare a gazului, potrivit Gazprom. Vineri, negocierile dintre cei trei protagonisti ai crizei gazelor - Rusia, Ucraina si UE - se incheiasera fara ca protocolul sa fie semnat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea