Financiar

#south stream #pret gaze #depozite gaze #gazprom romania

Gazprom, interesat de depozitele de gaz din Romania

Presedintele Comitetului de Conducere al Gazprom , Alexei Miller , lasa usa deschisa Romaniei in proiectul " South Stream " si anunta intentia de a investi masiv in tara noastra.

Intr-un interviu acordat cotidianului Romania Libera, Miller anunta si scaderea pretului la gazele rusesti incepand din 2009.

"Consideram de perspectiva cooperarea ruso-romana in domeniul gazelor pe linia depozitelor subterane, dar si a dezvoltarii capacitatilor de tranzit deja existente si a crearii unora noi. Cat priveste proiectul "South Stream", studiem mai multe trasee ale conductei, care sa treaca pe teritoriile statelor membre ale Uniunii Europene si nu excludem nici una dintre variantele posibile", a declarat seful Gazprom.

Acesta a negat si opiniile exprimate recent de experti, potrivit carora informatiile cum ca Romania ar ajunge pe harta "South Stream" tin de strategia Gazprom care ar urmari sa creeze o competitie falsa intre state care au aderat deja la proiect si cele care acum isi negociaza participarea.

"Gazprom nu are nevoie sa forteze identificarea de noi parteneri care sa se alature 'South Stream' prin stimularea unei astfel de competitii. Nu trebuie sa provocam pe nimeni sa ni se alature, partenerii nostri europeni inteleg beneficiile. 'South Stream', care inclina spre asigurarea unei baze solide de resurse, nu se va limita doar la a spori flexibilitatea si siguranta livrarilor de gaz natural rusesc spre Europa, ci, pe termen lung, va aduce un castig economic esential acelor tari prin care va trece magistrala", a declarat Alexei Miller. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea