Financiar

#gazprom pret redus #pret gaze bulgaria

Gazprom acorda Bulgariei o reducere de pret

Sistarea livrarilor de gaz rusesc catre Bulgaria timp de doua saptamani va fi compensata prin livrari la pret redus , dar Gazprom nu va acorda despagubiri , a anuntat joi vicepresedintele grupului rus, Aleksandr Medvedev.

"Gazprom isi va indeplini obligatiile contractuale (fata de compania nationala bulgara - n.red.) Bulgargaz, oferind o reduce de pret pentru volumele de gaz nelivrate", a declarat el pentru televiziunea nationala bulgara, cu o zi inainte de o vizita la Sofia, relateaza AFP.

Compania nu va plati despagubiri pentru tarile afectate de criza gazului (...). Aceste cereri vor trebui adresate Ucrainei, care a inchis gazoductele", a subliniat el. Contractul dintre Gazprom si Bulgargaz nu este public, dar, potrivit saptamanalului economic Capital, prevede o reducere de pret de 8% pentru volumul care nu este livrat la timp.

Intrebat despre acest punct, Medvedev a raspuns: "Nu sunteti departe de adevar". Luand in calcul aceasta valoare si un pret de 440 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz, reducerea s-ar ridica la circa 4,3 milioane de dolari, pentru 123,8 milioane de metri cubi care nu au fost livrati Bulgariei in intervalul 6-20 ianuarie, potrivit unui calcul AFP. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea