Financiar

Gazele nu se vor scumpi de la 1 aprilie

Gazele nu se vor scumpi de la 1 aprilie ! Seful Directiei de preturi si tarife din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Gabriel Sarbu, a declarat pentru The Money Channel ca o decizie privind tarifele la gaze ar putea veni abia in trimestrul trei din 2008.

Distribuitorii de gaze au solicitat conducerii ANRE sa accepte o noua crestere a tarifelor de 8 pana la 12%, la 1 aprilie. Acestia si-au motivat cerea prin scumpirea gazelor din import

Mai exact, in urma cu trei saptamani, E.ON Gaz Romania a anuntat ca pretul gazelor livrate populatiei ar trebuie sa se majoreze cu 12% de la 1 aprilie, o prima etapa dintr-un proces care ar presupune o scumpire de pana la 20% pentru intregul an. Totodata, la inceputul lui martie, reprezentantii Distrigaz Sud au afirmat ca tariful gazelor naturale din import ar trebui sa creasca, in trimestrul doi, cu 8 pana la 12%, din cauza scumpirii petrolului si a gazelor din import. Ultima majorare a pretului gazelor a avut loc la 1 februarie si a fost de 8,5%.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea