Fundatia caritabila a lui Bill Gates a anuntat o diminuare cu 20% a valorii activelor sale, ca urmare a crizei economice.

"Activele noastre s-au depreciat cu circa 20% in 2008. Niciodata nu m-as fi gandit ca o pierdere de 20% ar putea fi un rezultat rezonabil, dar este unul mult mai bun decat ale altor fonduri, pentru ca exista atatea tipuri de investitii care au pierdut mult mai mult de 20%", potrivit unei scrisori anuale de informare a cofondatorului Microsoft, trimisa fundatiei sale, informeaza AFP.

Cu toate acestea, Bill Gates a precizat ca fundatia sa va cheltui in 2009 mai mult decat anul trecut, adica 3,8 miliarde de dolari, in loc de 3,3 miliarde.

"Alegem sa majoram cheltuielile noastre la 3,8 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta aproximativ 7% din activele noastre", a anuntat Gates. Fundatia Gates combate mai ales mortalitatea infantila , boli ca poliomielita, sida si malaria si sustine proiecte in domeniul agriculturii si educatiei.

Analizand global situatia economica , Bill Gates scrie ca "evolutia pietelor financiare si a conditiilor economice de anul trecut este intr-adevar fara precedent".

"Sper ca in doi ani, cand voi scrie aceasta scrisoare (anuala), sa pot privi acest capitol ca o reflectie asupra unei crize pe termen scurt ce va fi luat sfarsit, dar cred ca efectele crizei vor dura mai mult decat atat", continua Gates, in scrisoarea de 20 de pagini. 

  •   2009-01-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii