Financiar

#emil boc #functionari #concedieri #agentii #ministere

Functionarii care taie frunza la caini vor pleca acasa

Guvernul vrea sa desfiinteze cat mai multe agentii ministeriale, desi acest lucru va amplifica serios situatia excedentara de pe piata muncii. Decizia privind restructurarea agentiilor ministeriale, care va fi luata intr-o luna, vizeaza in randul functionarilor si reduceri de salarii. Primul ministru Emil Boc a anuntat ca se vor pastra doar agentiile 'absolut necesare' iar functionarii care 'taie frunza la caini vor pleca acasa'.

Propunerile privind desfiintarea, comasarea sau restructurarea agentiilor vor fi analizate de un comitet interministerial coordonat de prim-ministrul si de vicepremierul Dan Nica, urmand ca decizia finala sa fie luata in termen de o luna, a declarat premierul Emil Boc.

Personalul nu are nevoie de calificari daca 'taie frunza la caini'

Acesta a spus ca vor fi mentinute acele agentii care sunt "absolut necesare statului roman" si care sunt agreate in raporturile cu UE, iar agentiile ale caror atributii se suprapun vor fi comasate.

"Nu in ultimul rand, vom realiza o reorganizare a acestor structuri, pentru ca am observat ca in foarte multe agentii personalul care nu are calitatea de expert este dublu fata de cel care are calitatea de expert. Cei care taie frunza la caini vor pleca acasa", a declarat premierul.

ADS va fi desfiintata

(ADS) este una dintre structurile care vor fi desfiintate , urmand ca atributiile acesteia sa fie transferate primariilor, a declarat ministrul Agriculturii , Ilie Sarbu .

ADS se ocupa de privatizarea societatilor comerciale cu profil agricol, constituite conform Legii 15/1990, dar si concesionarea terenurilor agricole, proprietate publica si privata a statului, administrate de aceste societati.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea