Financiar

Fondurile de pensii au peste 138.000 de clienti noi dupa a doua "loterie"

Casa Nationala de Pensii ( CNPAS ) a repartizat aleatoriu 138.181 de romani cu varsta sub 35 de ani catre cele 14 fonduri de pensii obligatorii (pilonul II), dupa ce a validat 8.659 de persoane care si-au ales un fond de pensii obligatorii in etapa de aderare continua, potrivit datelor CNPAS. Dupa repartizarea aleatorie, in Registrul participantilor erau inscrisi 4,311 milioane de participanti.

Persoanele care nu au implinit varsta de 35 de ani sunt obligate sa adere la un fond de pensii private obligatorii in termen de patru luni de la data la care au intrat pe piata muncii, conform prevederilor privind aderarea continua.

In caz contrar, persoanele eligibile intra in procedura de alaturi de cei care au semnat mai multe acte individuale de aderare.

Prima etapa de aleatorie a avut loc in martie, dupa incheierea campaniei de aderare initiala a romanilor la un fond de pensii private obligatirii, care a inceput pe 17 septembrie 2007 si s-a incheiat pe 17 ianuarie 2008. a distribuit, in martie, 332.706 de participanti catre fondurile de pensii obligatorii.

Continuarea in Wall-Street

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea