Financiar

#fonduri imm blocate #noua lege reglementare #fond contragarantare imm

Fondul de Garantare pentru IMM a fost blocat in septembrie

Fondul National pentru IMM a fost blocat, in septembrie, din cauza modificarii actului constitutiv, care l-a impiedicat sa dea garantii pentru creditele IMM-urilor si a starnit suspiciunea bancilor, deoarece extinderea activitatii FNIMM la acordarea de imprumuturi l-ar transforma intr-un concurent.

"Decizia a indus temerea ca rebirocratizam deciziile. Practic, actul transfera 70% din responsabilitatile vechiului Consiliu de Administratie asupra AGA . In plus, se pune problema selectarii unui administrator, persoana juridica , dar care are o singura competenta. Acest lucru lasa loc nelamuririlor", a declarat presedintele FNIMM, Aurel Saramet, citat de NewsIn.

Hotararea de Guvern nr.1113/2008, publicata in Monitorul Oficial la finalul lunii septembrie 2008, aduce modificari ample pentru institutie, de la schimbarea numelui, din Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) in FNIMM, la extinderea activitatilor pe care le poate desfasura - prin includerea posibilitatii de acordare de Credite imobiliare sau de finantare a tranzactiilor comerciale - si la transferarea puterii de decizie, in majoritate, asupra Adunarii Generale a Actionarilor (AGA).

Obiectul principal de activitate al FNIMM ramane "emiterea si contragarantarea garantiilor", insa Hotararea de Guvern ii permite si desfasurarea de activitati secundare, cum ar fi acordarea de microcredite, credite imobiliare, cu exceptia celor ipotecare, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii sau inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate.

  •   2008-12-05
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina Andreea Dumitras: Nepotismul in Resurse Umane

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.