Financiar

#imprumut #romania #fmi

FMI revizuieste din nou tintele fiscale ale Romaniei

Fondul Monetar International ( FMI ) a decis sa acorde Romaniei a doua transa prevazuta in acordul de finantare extern, in valoare de 1,854 miliarde euro, desi situatia economica s-a "deteriorat semnificativ" de la data aprobarii imprumutului, in luna mai, apreciaza reprezentantii institutiei financiara.

Acordarea celei de-a doua transe din imprumut impune insa Guvernului de la Bucuresti "reducerea continua a cheltuielilor curente" si reforme suplimentare in "zonelor cu riscuri fiscale ridicate", inclusiv angajamentele privind reforma pensiilor si cea a descentralizarii institutiilor publice, a declarat John Lipsky, directorul adjunct in cadrul FMI.

Romania va primi si a doua transa din imprumutul de la FMI, de 1,854 miliarde euro (1,718 miliarde DST ), dupa ce boardul executiv al institutiei a finalizat prima evaluare a acordului de finantare externa, a anuntat marti John Lipsky.

Totodata, FMI a aprobat solicitarea Romaniei de a nu lua in calcul, in prima evaluare, criteriul de performanta stabilit pentru carentele statului la jumatatea lui 2009, desi oficialii europeni au mentionat ca situatia economica s-a deteriorat semnificativ de la data aprobarii acordului stand-by, in luna mai, insa "implementarea politicilor asumate a fost importanta", citeaza NewsIn.

"Scaderea mai ampla decat ne asteptam a economiei impune o recalibrare a politicilor, astfel incat sa asigure un echilibru intre raspunsul la criza pe termen scurt si obiectivele asumate pe termen mediu ", a declarat John Lipsky.

Potrivit acestuia, tintele fiscale au fost corectate, insa acestea tin cont de eforturile de ajustare pe care Romania trebuie sa le faca pentru a-si atinge tintele de deficit pe termen mediu.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-09-22
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.