Financiar

#fmi #credit #simplificare #dificultate #flexibilitare #linie de creditare

FMI reduce conditiile pentru acordarea imprumuturilor

Procedurile de acordare a imprumuturilor din partea FMI vor fi simplificate, in sensul reducerii conditiilor prealabile, ceea ce ar permita institutiei sa ajute mai eficient tarile aflate in dificultate, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"Aceste reforme reprezinta o schimbare importanta in modul in care Fondul poate ajuta statele membre, ceea ce este deosebit de necesar in aceste vremuri de criza mondiala", a subliniat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn , citat intr-un comunicat.

Principalul aspect al acestei reforme este crearea unei noi forme de imprumut, "linia flexibila de credit". Aceasta se adreseaza tarilor pe care FMI le considera bine gestionate, "cu fundamente, politici si traditie de punere in aplicare a unor politici foarte solide". Linia Flexibila de Creditare le va permite statelor considerate ca avand politici "adecvate", sa ia imprumuturi fara indeplinirea anumitor conditii. Pentru a avea acces la bani, Fondul a anuntat ca un stat va trebui sa aiba un nivel scazut al inflatiei, datorii externe moderate si finante publice stabile.

Aceasta noua forma de imprumuturi, fara criterii de performanta , nici limita de fonduri, va permite statelor membre sa obtina o linie de credit "preventiva", din care se vor putea alimenta atunci cand vor considera necesar...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea