Financiar

#jose fernandez ansola #reprezentat fmi romania #oferta electorala #plan anti-criza

FMI: Planul lui Tariceanu - oferta electorala, nu strategie anti-criza

"Planul bine articulat de crestere economica si a locurilor de munca", prezentat de Calin Popescu Tariceanu ca o strategie viabila pe timp de criza, este doar o oferta electorala , sustine Juan Jose Fernandez Ansola , reprezentantul regional al Fondului Monetar International pentru Romania si Bulgaria.

Oficialul FMI l-a acuzat pe premierul Romaniei ca nu a specificat sursele de finantare pentru sustinerea acestui plan, a carui valoare totala urmeaza sa se ridice la 10 miliarde euro. Desi toate schemele prezentate au primit deja acordul UE , dupa cum a declarat Tariceanu, reprezentantul FMI considera ca punerea in practica a acestui plan va adanci deficitul bugetar peste 3%.

"In conditiile actuale ce trebuie sa stim este «Ok, veti face asta, veti reduce anumite taxe si dupa aceea veti face mai putin din ce? Ce veti face cu partea de cheltuieli si cu partea de venituri pentru a compensa masurile si sa mentineti deficitul bugetar». Uitandu-ma la planul de cheltuieli si venituri se pare ca 2,3 % este prea putin..."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea