Financiar

#economie #recesiune #fmi

FMI: Economia Romaniei ar putea sa creasca cu 1% in 2010

Economia Romaniei isi va relua cresterea in urmatoarele semestre, apreciaza Jeffrey Franks , seful misiunii Fondului Monetar International (FMI), in timp ce punctul minim al scaderii economice va fi atins in urmatoarele doua-trei trimestre. Acesta estimeaza o evolutie economica de maxim 1% in 2010, in conditiile in care Romania a inregistrat "o descrestere grava" in cel de-al doliea semetru din an, iar o "recesiune severa" va fi inevitabila pentru Guvernul de la Bucuresti.

Economia a scazut cu aproape 10% in trimestrul II din 2009, insa punctul minim la nivel anual va fi atins in ultimul trimestru din acest an sau in primele trei luni din 2010, a spus, la The Money Channel, seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks .

Pe de alta parte, Franks a estimat ca in urmatoarele trimestre, raportat la intervalele similare ale anului trecut, scaderea sa se va tempera.

"Dupa ce al doilea trimestru arata o descrestere grava, probabil de aproape 10%, in al treilea trimestru inca vom vedea o crestere negativa. Probabil ca in trimestrul al patrulea din 2009 sau in primul trimestru din 2010 vom vedea si o revenire a cresterii", a spus expertul.

El a precizat ca scaderea economiei din primul trimestru, cu 6,2%, a fost "mai mare decat estimam, iar al doilea trimestru, la momentul in care datele vor veni, vor fi mult sub asteptari ".

In schimb, Franks anticipeaza ca, in 2010, economia Romaniei ar putea inregistra o crestere modesta cuprinsa intre 0,5% si 1%.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea