Financiar

#fmi cere reducerea #turcia plan imprumut #criza financiara

FMI cere Turciei sa taie 3,7 miliarde dolari din cheltuielile bugetare

Fondul Monetar International (FMI) a cerut miercuri Turciei sa reduca cu 6 miliarde lire turcesti (3,7 miliarde dolari) cheltuielile bugetare, ca parte a discutiilor privind un acord asupra unui imprumut.

Anterior, FMI ceruse Turciei sa taie cheltuielie cu 3,6 miliarde lire turcesti. Discutiile dintre FMI si turcia au fost suspendate saptamana acesta pentru 10 zile, intr-o incercare de solutionare a obstacolelor ramase in calea unui acord, in timp ce guvernul din Turcia incearca sa sporeasca increderea investitorilor si sa protejeze economia in fata crizei financiare globale, informeaza Reuters.

Reprezentantii oamenilor de afaceri din Turcia si investitorii cer de urgenta un acord stand-by pentru stabilizarea economiei, dupa ce acordul anterior privind imprumutul de 10 miliarde dolari a expirat in mai.

Guvernul a anuntat in decembrie 2008 ca va reduce cheltuielile bugetare totale planuite pentru 2009, in contextul adancirii crizei financiare, dar FMI vrea ca acestea sa fie taiate si mai drastic. 

  •   2009-01-28
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului