Financiar

#fmi #tva #cota unica

FMI ar vrea cresterea cotei unice la 20% si a TVA la 25%. Vladescu neaga

Fondul Monetar International s-a aratat inflexibil in discutiile cu Guvernul din zilele acestea si a cerut majorarea cotei unice la 20% si a TVA la 25%, au precizat pentru NewsIn surse guvernamentale. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu neaga, in schimb, informatiile potrivit carora FMI ar fi cerut cresterea TVA.

Ministrul de Finante Sebastian Vladescu a dat insa vinerea trecuta asigurari, dupa o scurta intalnire cu reprezentantii misiunii FMI in Romania, ca taxa pe valoarea adaugata nu va fi majorata, fiind purtate in prezent discutii despre largirea bazei de impozitare .

Update 1: Vladescu: Nu exista propunerea de crestere a TVA la 25%

Guvernul si misiunea FMI discuta mai multe variante, inclusiv posibile majorari de taxe, dar nu exista o propunere privind cresterea TVA de la 19% la 25%, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, citat de Mediafax.

"Se discuta mai multe variante. S-au discutat si ieri si alaltaieri", a afirmat Vladescu intrebat daca FMI a cerut majorarea cotei unice la 20% si a TVA la 25%.

El a negat insa ca ar fi fost propusa cresterea TVA de la 19% la 25%.

Update 2: Peter Eckstein Kovacs : "Majorarea TVA e o solutie"

Consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs a declarat marti, la Realitatea TV, ca majorarea TVA este o solutie, dar nu singura, precizand ca Executivul roman a spus de mai multe ori ca nu doreste sa apeleze la acest mijloc, informeaza NewsIn.

"In multe tari, mai ales TVA-ul a fost majorat. E vorba de tari aflate in criza. E o posibila solutie. Una dintre solutii, nu singura. Dar Guvernul Romaniei a spus in clar ca nu doreste sa apeleze la acest mijloc", a declarat consilierul, comentand o informatie ca FMI a cerut Guvernului majorarea cotei unice la 20% si a TVA-ului la 25%.

"Dl Vladescu, in stanga, in dreapta, oricine ar fi la guvernare, trebuie sa ia masuri. Asta este foarte clar", a mai avertizat Kovacs.

Eckstein Kovacs a evocat si acuzatiile pe care le-au adus liberalii Guvernului in legatura cu desfiintarea cotei unice, opinand ca nu se va ajunge la acest lucru.

"Pe de alta parte, eu cred ca liberalii au o mica problema. Fiind in opozitie si fiind, intr-adevar, cei care au initiat cota unica de impozitare , acum ei incearca sa arate ca se va dezice acest Guvern de aceasta masura. Dar aici mingea, jucaria, o are PSD-ul, care spune ca un alt fel de impozitare, progresiva, ne-ar ajuta. Aici Guvernul a spus ferm ca pastreaza aceste masuri", a mai explicat consilierul.

Misiunea FMI este prezenta in Romania in perioada 27 aprilie-7 mai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea