Financiar

FMI ar putea sa desfiinteze functia de reprezentant in Romania si sa lase la Bucuresti un economist

FMI ar putea desfiinta functia de Reprezentant in Romania pentru ca se confrunta cu probleme financiare, urmand sa fie reprezentat la Bucuresti doar printr-un economist sau o echipa de economisti care sa lucreze intr-un spatiu pus la dispozitie de BNR, a spus pentru NewsIn o sursa apropiata afacerii.

Fondul Monetar International vrea sa-si diminueze costurile, iar restructurarea vizeaza nu doar biroul din Romania, ci si alte reprezentante din regiune, a mentionat sursa.

Biroul din Romania ar putea fi, astfel, inchis, iar institutia ar putea accepta propunerea facuta de Banca Nationala a Romaniei ca reprezentantii Fondului sa isi desfasoare activitatea intr-un spatiu pus la dispozitie de banca centrala.

"La Washington se discuta concedierea a 400 de angajati ai FMI, din cauza problemelor financiare pe care le are Fondul. Situatia reprezentantei din Romania este inca in discutie, iar propunerea este de desfiintare a functiei de reprezentant al FMI in Romania", a spus sursa mentionata, pentru NewsIn.

"FMI va ramane reprezentat in Romania printr-un economist, de origine romana sau nu", a adaugat persoana respectiva.

Sursa a precizat, in schimb, ca functia de reprezentant al Romaniei la FMI, ocupata in prezent de fostul ministru al finantelor, Mihai Tanasescu , va fi mentinuta. BNR a propus, in trecut, crearea unui birou regional al FMI la Bucuresti, propunere refuzata de institutia internationala, care a preferat sa faca din biroul la Varsovia unul responsabil pentru intreaga regiune.

Biroul regional al FMI pentru Romania si Bulgaria a fost infiintat la Bucuresti in septembrie 2006 si a succedat biroului FMI in Romania. Romania a obtinut asistenta financiara de la FMI incepand din 1972 si a avut zece acorduri stand by, ultimul, demarat in iulie 2004, fiind de tip stand-by preventiv, in care Romania nu a intentionat sa faca trageri.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-04-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Aurelian Popescu: Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea obligatorie a locuintelor

Expertul Acasa.ro, Aurelian Popescu, consultant de asigurari

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Care sunt joburile de viitor?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii