Financiar

#imprumut #romania #fmi

FMI aloca Romaniei drepturi speciale de retragere in valoare de 1,4 mld. dolari

Fondul Monetar International ( FMI ) va aloca Romaniei, in august si septembrie, Drepturi Speciale de Tragere ( DST ) in valoare totala de circa 1,4 miliarde dolari. Suma face parte dintr-un program initiat de FMI, prin care acesta doreste suplimentarea lichiditatilor statelor membre prin majorarea rezervelor valutare.

Fondul va aloca statelor sale membre, la 28 august , drepturi speciale de tragere in valoare totala de 250 miliarde dolari. Conducerea FMI a aprobat operatiunea la 17 iulie, in urma unui angajament al liderilor statelor din G20, la un summit din luna aprilie, pentru majorarea lichiditatilor.

Echivalentul a aproape 100 de miliarde de dolari din total va fi destinat pietelor emergente si statelor in curs de dezvoltare, din care tarile cu venituri reduse vor primi peste 18 miliarde de dolari.

Alocarea generala a drepturilor va fi destinata participantilor la Departamentul Drepturilor Speciale de Tragere (din care fac parte in prezent toate cele 186 de state membre), in functie de cotele detinute.

Fiecare tara va primi DST-uri echivalente cu 74% din cota detinuta, iar alocatiile totale ale tarilor membre ar putea urca la un nivel corespunzator sumei de 283 de miliarde de dolari, de la aproximativ 33 de miliarde de dolari (21,4 miliarde DST).

Alocari exceptionale

Separat, a intrat in vigoare un amendament la un acord al FMI care prevede o alocare exceptionala de DST-uri care va fi efectuata la 9 septembrie, si va fi in valoare de 21,5 miliarde de drepturi (circa 33 miliarde dolari).

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-08-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: De ce ai cumpara un smartphone? (partea a II-a)

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare