Financiar

#imprumut #romania #fmi

FMI aloca Romaniei drepturi speciale de retragere in valoare de 1,4 mld. dolari

Fondul Monetar International ( FMI ) va aloca Romaniei, in august si septembrie, Drepturi Speciale de Tragere ( DST ) in valoare totala de circa 1,4 miliarde dolari. Suma face parte dintr-un program initiat de FMI, prin care acesta doreste suplimentarea lichiditatilor statelor membre prin majorarea rezervelor valutare.

Fondul va aloca statelor sale membre, la 28 august , drepturi speciale de tragere in valoare totala de 250 miliarde dolari. Conducerea FMI a aprobat operatiunea la 17 iulie, in urma unui angajament al liderilor statelor din G20, la un summit din luna aprilie, pentru majorarea lichiditatilor.

Echivalentul a aproape 100 de miliarde de dolari din total va fi destinat pietelor emergente si statelor in curs de dezvoltare, din care tarile cu venituri reduse vor primi peste 18 miliarde de dolari.

Alocarea generala a drepturilor va fi destinata participantilor la Departamentul Drepturilor Speciale de Tragere (din care fac parte in prezent toate cele 186 de state membre), in functie de cotele detinute.

Fiecare tara va primi DST-uri echivalente cu 74% din cota detinuta, iar alocatiile totale ale tarilor membre ar putea urca la un nivel corespunzator sumei de 283 de miliarde de dolari, de la aproximativ 33 de miliarde de dolari (21,4 miliarde DST).

Alocari exceptionale

Separat, a intrat in vigoare un amendament la un acord al FMI care prevede o alocare exceptionala de DST-uri care va fi efectuata la 9 septembrie, si va fi in valoare de 21,5 miliarde de drepturi (circa 33 miliarde dolari).

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-08-14
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.