Financiar

#anaf #amenzi #control #buget

Fiscul a dat amenzi de 371.000 lei in primul trimestru din 2009

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a dat 346 de amenzi contraventionale, in valoare de 371.000 lei, in primul trimestru din acest an si au stabilit diferente pentru bugetul general consolidat de 441 milioane lei.

Controalele Fiscului au avut in vizor peste doua mii de agenti economici . In martie 2009, in urma a 857 de controale la 774 agenti economici, Fiscul a stabilit diferente pentru bugetul general consolidat de 87,34 milioane lei si a aplicat 136 amenzi contraventionale, in suma de 147.000 lei, se arata in comunicatul transmis de ANAF.

Fiscul a descoperit ca in cazul agentilor economici cu capital integral sau majoritar de stat care au inregistrat pierderi in perioada 2006-2007, cauzele care au generat pierderile au fost neincadrarea in cheltuielile programate prin bugetele de venituri si cheltuieli, din cauza depasirii consumurilor specifice la materii prime si materiale, apa, energie electrica si gaze naturale, ca urmare a mentinerii unor tehnologii de fabricatie invechite sau impunerii unor tarife care nu acopera costurile, si a volumului activitatilor de prestari servicii din cauza scaderii sau lipsei comenzilor care au generat scaderea veniturilor din .

Alte cauze sunt reducerea veniturilor din cauza incetarii unor activitati de productie, ceea ce a condus la scaderea cifrei de afaceri si a veniturilor din exploatare , cresterea gradului de neincasare a creantelor, ponderea ridicata a cheltuielilor cu personalul in totalul cheltuielilor de exploatare, cresterea cheltuielilor cu reviziile tehnice si reparatiile capitale din cauza gradului avansat de uzura al mijloacelor fixe aflate in exploatare.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-04-27
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.