Financiar

#energie #solar #antreprenor #industrie #energetic #investitie #africa #orientul mijlociu

Firmele europene investesc sute de miliarde de euro in energie solara in Africa si Orientul Mijlociu

Potentialul energiei solare atrage tot mai multi antreprenori sa investeasca in industria energetica. Mai multe companii europene au semnat luni un acord pentru lansarea unui proiect de 400 miliarde euro ce vizeaza construirea unor centrale solare in Africa de Nord si Orientul Mijlociu, care vor avea rolul de a alimenta Europa cu "energie curata", spun participantii la proiect.

Mai multe companii din Europa au semnat luni un acord pentru lansarea unui proiect de 400 miliarde euro ce vizeaza construirea unor centrale solare in Africa de Nord si Orientul Mijlociu, care vor avea rolul de a alimenta Europa cu "energie curata", relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Astazi (luni, n.r.), am facut un pas inainte spre realizarea acestui proiect", a declarat Nikolaus von Bomhard, cel care detine compania de reasigurare germana Munich Re.

Desertec, cum este denumit proiectul, ar putea acoperi 15% din nevoile energetice ale Europei si o parte importanta din necesarul tarilor producatoare, potrivit companiilor semnatare.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-07-14
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare