Financiar

Firmele care selecteaza executori de top vor plati mai putin cu 40%

Criza financiara nu aduce numai efecte negative pe piata, desi putinele avantajele de care pot beneficia unele companii sunt generate pe fondul pierderilor inregistrate de celelalte. In contextul unui excedent destul de mare pe care il inregistreaza in prezent piata fortei de munca, tarifele companiilor de executive search au scazut in ultimele luni cu marje de pana la 40%.

Scaderea volumului de angajare si a presiunii pe costuri a companiilor care angajeaza sau reinnoiesc echipele de top management , au generat scaderi puternice ale incasarilor in randul celor mai profitabile businessuri din zona de consultanta.

Serviciile de executive search, unele din cele mai profitabile businessuri din zona de consultanta, inregistreaza marje medii de profit de 50-60%, iar scaderile din ultimele luni ar putea diminua marja de profitabilitate asteptata in acest an.

"Tarifele practicate in piata de executive search inregistreaza o scadere in ultima vreme, mergand pana la 30 - 40% din valoarea celor practicate in urma cu sase luni. Aceasta scadere este corelata si cu o reducere la nivelul numarului de cereri primite", spune Alin Radulescu, executive search consultant in cadrul firmei de executive search Advice Human Resources , potrivit ZF.

consultanta in executive search presupune costuri mai mari ...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-04-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii